1.    Dreptul de returnare a produselor cumparate

Potrivit dispozitiilor OUG 34/2014 privind protectia consumatorului la incheierea si executarea contractelor la distanta : "Consumatorul are dreptul sa notifice in scris comerciantului ca renunta la cumparare, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 14 zile de la primirea produsului .."

In cazul in care se doreste returul de produse achizitionate, modic.ro garanteaza termenul de retur prevazut prin lege, de 14 zile de la primirea produselor.

Pentru a solicita un retur:

·        Se descarca, se completeaza toate datele din Formularul de Retur si se trimite pe email la adresa: retur@modic.ro. Descarca aici Formularul de Retur!

 ·        Se notifica departamentul de relatii cu clientii in scris la adresa retur@modic.ro, referitor la produsele pentru care se doreste returul.

·        In urma raspunsului primit din partea noastra se expediaza prin servicii de curierat comanda de retur impreuna cu factura fiscala (copie) si Formularul de Retur inclus. Costurile pentru expedierea produselor vor fi suportate de expeditor. Nu trimiteti prin posta pentru ca nu ridica nimeni coletul. In functie de natura produselor, acestea pot fi predate si personal fara alte costuri in Bucuresti Sector 6 (Service).

·        In termen de maxim 14 zile calendaristice de la receptionarea returului, clientul va fi notificat via e-mail cu privire la statusul restituirii contravaloarii produselor returnate, in contul specificat in Formularul de Retur.

In cazul produselor desigilate, folosite sau cu ambalajul original deteriorat vi se pot imputa anumite costuri suplimentare conform  Art.14 Aliniat 3 din Ordonanţă de urgenţă nr. 34/2014 pentru readucerea produselor la starea lor initiala. (Exemplu: In cazul unei imprimante ce a fost achizitionata sigilata si a fost utilizata pentru a printa doar o cola de hartie, pentru aducerea ei la stare initiala aceasta trebuie curatata de toner sau cerneala intr-un service autorizat si trebuie inlocuit consumabilul ce a fost desigilat si introdus pentru a putea tipari. Aceste costuri pot fi suportate de catre cumparator). Pentru consumabile de echipamente de printare ce au fost desigilate si/sau introduse in echipament se pierde dreptul de retur din cauza imposibilitatii de a repune in vanzare aceste produse folosite. De aceea va rugam sa verificati inainte de a desigila, sau a rupe sigilii, daca aceste produse corespund nevoilor dumneavoastra. Cheltuielile directe de returnare a produselor vor fi suportate de catre cumparator.

Bunurile pentru care se doreste returul se pot expedia prin servicii de curierat, la adresa comunicata ca raspuns al formularului de retur (service/depozit..etc). Totodata veti fi informat si despre valoarea taxei de livrare - livrare standard in Bucuresti. Costurile pentru expedierea produselor vor fi suportate de expeditor. Daca ati trimis produsul prin curier fara a plati taxa de transport (cu plata la destinatar) aceasta suma va fi retrasa din suma ce trebuie rambursata.

In cazul in care ati primit produse defecte, sau altele decat cele comandate, va rugam sa trimiteti solicitarea in scris la adresa retur@modic.ro , impreuna cu fotografiile produselor receptionate daca este posibil. In acest caz returul sau inlocuirea va fi organizata de catre noi (modic.ro).

Coletele retur expediate fara Formular de Retur inclus pot atrage dupa sine intarzieri/anulari la procesarea rambursarilor.

Urmariti-ne pe Facebook